Marian Crisan-Laureat Palm D'or

Marian Crişan a câştigat premiul Palme d'Or pentru scurtmetraj


Iata ca cinematografiei romanesti ii este recunoscuta valoarea.Faptul ca filmul lui Cristian Mungiu a castigat anul trecut Palm D'or pentru "4 luni,3 saptamanisi 2 zile" nu este o intamplare.O confirma premiul obtinut la categoria scurtmetraj de regizorul Marian Crisan.
Marian Crişan
se află la prima sa participare la Festivalul de la Cannes.Productia pentru care a primit acest premiu la cea de-a 61-a editie a premiilor Festivalului de la Cannes poarta numele de
"Megatron".
"Megatron" este o poveste despre un copil de 8 ani, care locuieşte împreună cu mama lui, într-un sat nu foarte aproape de Bucureşti. "Este povestea unui băieţel care îşi serbează ziua de naştere la McDonald's. Pelicula a fost filmată în special în afara Bucureştiului, fiind o călătorie spre Bucureşti", a spus Marian Crişan. Scurtmetrajul are doar două personaje, copilul Maxim Trinu şi mama, interpretată de Gabriela Crişu.
"Nu ma asteptam sa cistig, dar ma bucur enorm", a declarat Marian Crisan pentru corespondentul HotNews.ro.

Iata si ceilalti premiati ai acestei editii a Festivalului de la Cannes:

  • Palme d'Or: filmul Entre les Murs, regizat de Laurent Cantet
  • Premiul pentru interpretare masculina: Benicio Del Toro, pentru rolul Ernesto Guevara din filmul Che, regizat de Steven Soderbergh.
  • Premiul pentru interpretare feminina: Sandra Corveloni (Brazilia), pentru rolul din filmul "Linha de Passe"
  • Premii speciale pentru intreaga cariera: Catherine Deneuve si Clint Eastwood
  • Premiul pentru regie: Nuri Bilge Ceylan (Turcia), pentru filmul "Les Trois Singes"
  • Premiul Camera d'Or: "Hunger", de Steve McQueen, prezentat in sectiunea "Un Certain Regard"

Un comentariu:

Anonim spunea...

Bulearca.ro - Personal development from A to Z!! Success for all, business success, Relaxing Media, Autocontrol, Psychology, Marketing, Management, Horoscope, Astrology, Zodiac Compatibility, Funny Pictures, Funny Videos, Viral, Blogger, Vlog, Youtuber, Tutorials, Wallpaper,Wellness, Makeup, Beauty, Flower shop, Coffee Shop, Love true, Sex life, Lifestyle, Horoscope Love
Sursa: www.bulearca.ro