Daca cinefilii ar vota cel mai bun film la Oscar, premiul ar merge la comedia "Juno"

Daca cinefilii ar vota cel mai bun film la ceremonia premiilor Academiei Americane de Film de duminica, Oscarul ar merge la comedia "Juno", care ar eclipsa sumbrele pelicule favorite, "Nu exista tara pentru batrani" si "Va curge sange", potrivit unui sondaj online realizat pentru Reuters. Daca premiile ar fi acordate de fanii filmelor, actrita care interpreteaza rolul unei adolescente insarcinate in "Juno", Ellen Page, ar cistiga in fata lui Cate Blanchett din "Elisabeth: Epoca de Aur" la categoria Cea mai buna actrita in rol principal, iar Johnny Depp ar cistiga premiul pentru Cel mai bun actor in rol principal, pentru "Sweeney Todd", in fata lui George Clooney din thrillerul "Michael Clayton". Julie Christie si Daniel Day-Lewis, care au jucat in "Away from Her", respectiv "Va curge sange", presupusii favoriti la premiile pentru roluri principale, nu au fost la fel de populari in rindul cinefililor, potrivit E-Poll Market Research. Sondajul realizat pentru Reuters a relevat o diferenta mare intre opinia fanilor si opinia membrilor Academiei Americane de Film care stabilesc cistigatorii Oscarurilor. Aproximativ 72 la suta dintre respondenti au spus ca premiile Academiei Americane de Film sint influentate de critici si oameni din industria de la Hollywood. "Cu atitea filme sumbre in lista de nominalizati, comedia 'Juno' este preferata publicului", a spus presedintele E-Poll, Gerry Philpott. Sondajul, care a avut 1.100 de respondenti si a fost realizat in trei zile, intre 14 si 16 februarie, a aratat ca 29 la suta dintre intervievati prefera comedia "Juno", urmata de "Nu exista tara pentru batrani", cu 25 la suta, si "Remuscare" cu 20 la suta. "Juno", pelicula nominalizata la categoria Cel mai bun film, spune povestea unei adolescente insarcinate. Celelalte filme nominalizate sint "Michael Clayton", "Nu exista tara pentru batrani", "Va curge sange" cu Daniel Day-Lewis in rolul principal si drama de razboi "Remuscare". La categoria Cel mai bun actor in rol principal, Johnny Depp conduce cu 31 la suta din voturi, urmat de George Clooney, cu 29 la suta din voturi. Day-Lewis, care a primit deja mai multe premii ale asociatilor de cineasti pentru rolul din "Va curge sange", a fost insa pe locul patru in topul fanilor. Totusi, putini dintre cei care au participat la sondaj au spus ca au vazut "Sweeney Todd" si l-au ales pe Depp pentru rolul capitanului Jack Sparrow din popularele filme din seria "Piratii din Caraibe", au concluzionat realizatorii sondajului. Actrita canadiana Ellen Page a fost considerata "draguta" si "cu picioarele pe pamant" si a fost preferata lui Cate Blanchett, deoarece fanii s-au putut identifica cu ea. Pe de alta parte, Blanchett este considerata "sofisticata".
In total in topul actorilor, Depp a intrunit 71 la suta din voturi, in timp ce Clooney a intrunit 70 la suta, iar Day Lewis, 38 la suta. Page a avut 70 la suta din voturi, Blanchett 54 la suta, iar Christie 45%. Fanii considera ca membrii Academiei tin cont, atunci cind aleg un actor sau actrita, de talent (52 la suta) dar si de experienta si atractivitate, dar primeaza talentul, cred 71% dintre respondenti.
La categoriile pentru rol secundar nu a existat un favorit clar, cu Javier Bardem ("Nu exista tara pentru batrani"), Philip Seymour Hoffman ("Razboiul lui Charlie Wilson ") si Hal Holbrook ("Into the Wild"), fiecare cu 22 la suta din voturi. Favoritul specialistilor este Bardem. Aproximativ 29 la suta dintre respondenti au spus ca ar dori ca actrita Cate Blanchett sa cistige premiul pentru rol secundar, pentru interpretarea lui Bob Dylan in "I'm Not There" Aproximativ jumatate dintre cei intervievati, majoritatea femei, au spus ca vor urmari transmisiunea Oscarurilor. De asemenea, 54 la suta dintre respondentii cu virste intre 35 si 54 de ani au spus ca s-ar putea uita la show, in timp ce doar 38 la suta dintre intervievatii cu virste intre 18 si 24 de ani au spus ca se vor uita la gala Oscarurilor. (NewsIn)

Niciun comentariu: