Filmul "Lista lui Schindler" - Filme de OSCAR-Filme de top-Filme de cinema

Filme de Oscar-Filme de cinema-Filme de top

Filmul "Schindler’s List"

Lista lui Schindler, o capodopera cinematografica, castigatoare a 7 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor, a cucerit atat criticii de arta cat si publicul. Filmul prezinta o poveste adevarata a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat si un profitor dar care reuseste sa salveze vietile a mai bine de 1100 de evrei in timpul Holocastului.

Filme de Oscar-Filme de cinema-Filme de top

Oskar Schindler era un om cu mari calităţi, dar şi cu o mulţime de defecte. Născut într-o familie de pescari, jucător pătimaş, a făcut avere în urma invaziei Germaniei în Polonia. Ca mulţi oameni de afaceri, s-a alăturat partidului nazist pentru a încheia contracte profitabile, dar nu era pasionat de politică. Singurul lucru în care credea cu adevărat era să se bucure din plin de viaţă. La început, conştiinţa i-a dat bătăi de cap. Preluând o fabrică confiscată în Cracovia, a făcut repede avere mituind, încheind afaceri ilegale şi exploatând munca muncitorilor evrei pe care nu-i plătea. Încetul cu încetul, Oskar începe să fie captat de evenimentele copleşitoare care-l înconjurau. Pe măsură ce Holocaustul cuprindea Europa, acest odată înflăcărat susţinător al ofiţerilor nazişti a fost gata să rişte totul pentru a proteja şi salva mai mult de 1100 evrei ce lucrau în fabrica lui.
Când şi de ce compasiunea pentru muncitorii săi a ajuns mai presus de propriile sale interese? Probabil că doar Oskar Schindler ar fi putut răspunde dacă ar mai fost astăzi în viaţă. Esenţa acestei poveşti este că oricine poate aduce o schimbare chiar împotriva sorţii.

Filme de Oscar-Filme de cinema-Filme de top

Site dedicat unui dintre cele mai apreciate filme realizate vreodata: Schindler's List.

http://www.schindlerslist.com


Filme de Oscar-Filme de cinema-Filme de top-Filme de Oscar-Filme de cinema-Filme de top-Filme de Oscar-Filme de cinema-Filme de top-Filme de Oscar-Filme de cinema-Filme de top

Niciun comentariu: