Filmul A Mighty Heart-Filme noi-Oscar 2008-Filme noi-Filme de cinema

Filme noi-Oscar 2008 si 2007-Filme de cinema-Filme de top

Speranta moare ultima-A mighty heart

"In munca sa, Danny s-a luptat sa stea departe de dogme, sa faca compromisuri. Nu a reprezentat o tara sau un steag, ci doar a urmarit adevarul. A fost cel ce a tinut o oglinda si a fortat oamenii sa se uite in ea. Care ar o alta cale mai buna de a respecta lumea?" (Mariane Pearl)

In cei 5 ani care au trecut de la moartea lui Daniel Pearl au mai murit 230 de jurnalisti aflati la datorie. Pe 23 ianuarie 2002, viata Marianei Pearl s-a schimbat definitiv. Sotul ei, Daniel, seful biroului din Asia de Sud al ziarului Wall Street Journal facea cercetari in legatura cu un terorist Richard Reid.

Avea o intalnire cu un om de legatura si cand a plecat spre acea intalnire i-a spus sotiei ca probabil va intarzia la cina. Dar nu s-a mai intors niciodata. Infruntand moartea, calauzita fiind de spiritul neinfricat al lui Danny dar si de credinta in puterea jurnalismului, Mariane a hotarat sa scrie despre disparitia lui, despre efortul intens de a-l gasi, despre eventuala lui asasinare.

Asa s-a nascut A Mighty Heart: The Brave Life and Death of my Husband Danny Pearl care s-ar traduce: O inima puternica: Viata curajoasa si moartea sotului meu Danny Pearl.
Filme noi-Oscar 2008 si 2007-Filme de cinema-Filme de top
Insarcinata in 6 luni atunci cand a inceput cosmarul, Mariane a purtat in pantece un fiu pe care Danny ar fi vrut sa-l boteze Adam. Cartea a fost scrisa pentru Adam, pentru a i-l prezenta pe tatal sau pe care in alt fel nu-l va cunoaste niciodata.

Depasind barierele de religie, rasa sau nationalitate, dorinta lui Mariane de a fi deasupra partilor amare ale vietii, a urii si divizarii lumii post 11 sept 2001, transcede toate acestea si arata o dorinta de viata si de a se bucura de tot ce a inconjurat-o pe ea sip e Danny, dorinta care i-a unit si care i-a bucurat atat cat au fost impreuna.

Cu Angelina Jolie in rolul Marianei Pearl si Dan Futterman ( cunoscut mai mult ca scenarist nominalizat la Oscar pentru Capote) in rolul lui Daniel Pearl, avand drept regizor pe Michael Winterbotton, Speranta moare ultima este produs de Brad Pitt si Dede Gardner. In film mai joaca o serie de actori de origine araba – Irrfan Khan, Archie Panjabi si un cunoscut star TV Adnan Siddiqui.

In noaptea in care a disparut, Mariane a tinut legatura cu Asra Nomani, o veche prietena si colega a lui Danny care traia in Karachi. Cele doua femei erau jurnaliste specialiste in investigatii si evenimente dar care aveau in contextul acela handicapul ca erau femei si straine intr-un teritoriu sensibil, mai ales dupa septembrie 2001.

Dupa o noapte de framantari au realizat ca e vorba de o criza serioasa in care aveau nevoie de aliati puternici si rabdatori cu birocratia, care sa poata sa tina legatura cu celulele teroriste dar si cu celebrul serviciu secret pakistanez. Zeci de investigatori au invadat casa familiei Pearl. Intre acestia si Capitanul, un ofiter care mai tarziu va fi numit seful brigazii antiterorism.

Cartierul general a fost stabilit in casa Asrei. Aici agenti pakistanezi, un agent de securitate din serviciul diplomatic, doi colegi ai lui Danny de la Journal si FBI- ul au format o echipa care a inceput cercetarile. Dupa 5 saptamani de zbucium, cu un suport media foarte serios, i-au gasit pe rapitori. Printre ei era si cunoscutul militant Omar Saeed Sheikh poreclit Bashir, cel care ii oferise lui Danny informatiile dupa care alerga in momentul rapirii.
Filme noi-Oscar 2008 si 2007-Filme de cinema-Filme de top
Apoi a aparut stirea devastatoare ca Danny de fapt fusese ucis cu cateva saptamani in urma. Mariane si Danny credeau ca a fi martor la unele evenimente, a le relata si a aduce in atentie toate vocile implicate inseamna a face journalism si ca jurnalismul poate fi un pod intre comunitatile aflate in conflict. Mariane a ramas devotata acestui principiu refuzand sa cada prada urii sau fricii. Dupa moartea lui Danny ea s-a intors in Franta, acasa, pentru a-l naste pe Adam si actualmente ambii traiesc la Paris.

Filme noi-Oscar 2008 si 2007-Filme de cinema-Filme de top

Niciun comentariu: