Cocoşul decapitat, a intrat în cinematografele româneşti din 28 martie

Chiar dacă e gata de aproape un an, cel mai recent film al lui Radu Gabrea, Cocoşul decapitat, a intrat în cinematografele româneşti din 28 martie. "Cum era să ies eu cu filmul după două premii mari la Cannes, după un Palme d’Or?” a declarat regizorul, când a fost întrebat de ce a aşteptat atât pentru a-şi lansa filmul. “Şi aşa avem puţine cinematografe şi puţini spectatori. Nu se putea, în densitatea mediatică a filmului lui Mungiu şi a lui Nemescu", a spus el.

"Cocoşul decapitat" este realizat după bestsellerul în limba germană al scriitorului sas Eginald Schlattner. Este povestea unor adolescenţi a căror maturizare este legată de destinul comunităţii săseşti din Ardeal. ."Am citit cartea înainte ca această să devină celebră” a declarat Gabrea, adăugând că autorul cărţii a fost foarte mulţumit de rezultatul final, plângând chiar atunci când l-a văzut pentru prima dată.

Asemenea lui Cristian Mungiu, Gabrea vrea să facă şi el o caravană cinematografică pentru a-şi prezenta producţia în oraşele în care nu există săli. Filmul urmează să fie prezentat şi la la TVR, care este de altfel unul din finanţatori. În felul acesta, Gabrea spune că se aşteaptă ca filmul "să fie văzut de două-trei milioane de spectatori".

Următorul film al regizorului, Călătoria lui Gruber, va fi lansat în toamnă, regizorul declarând că următorul său proiect este tot după o carte a lui Schlattner, "Mănuşile roşii", care povesteşte epopeea, în România, a unui student sas. (R.B.)


Sursa: www.gandul.info

Niciun comentariu: